Warning: copy(/var/www/livsstiltips.se/idea-denmark.dk//wp-content/plugins/wp_pushup/evasw.js) [function.copy]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/livsstiltips.se/idea-denmark.dk/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
april 2018 - Idea Denmark

Leasing af firmabil – Behold likviditeten i virksomheden

Leasing af firmabil – Behold likviditeten i virksomheden

 

Leasing af firmabilen har en række økonomiske fordele, som du ikke får hvis virksomheden vælger at købe bilen selv. Med leasing påvirker du ikke likviditeten i virksomheden, da du ikke binder en stor kapital i en firmabil. Med den høje registreringsafgift på biler i Danmark er kapital til en bil en betydelig pengesum, der kan havde en stor effekt på likviditeten i virksomheden. Der findes som udgangspunkt to forskellig leasingkontrakter, hvilke er operation leasing og finansiel leasing. Der er nogle væsentlige forskelle på disse to leasingkontrakter, men der er også nogle ligheder. I denne artikel vil vi hjælpe dig med, at forstå forskellen og ligheder på de to leasingkontrakter. Så du er bedst klædt på til, at vælge den leasingkontrakt der passer bedst til din virksomhed.

 

Hvad er operationel leasing og finansiel leasing?

I dette afsnit vil vi først forklare forskellen på operationel leasing og finansiel leasing. Derefter vil vi forklare, hvilke ligheder de to leasingkontrakter har. Dette har til formål, at give dig de bedste forudsætninger for, at vælge den bedste leasingkontrakt til virksomheden.

 

Operationel leasing er en leasingform, hvor virksomheden slipper for alt bøvlet med at eje bilen selv. Med operationel leasing får virksomheden total budgetsikkerhed, virksomheden skal kun betale de månedlige leasingydelser, samt en evt. engangsydelse. Alle udgifter til reparationer, service, syn, og så videre er alle udgifter leasingselskabet står for i hele leasingperioden, så virksomheden skal ikke være bange for der kommer en stor uforudsete udgift til bilen. Når leasingperioden er slut, skal virksomheden blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet. Virksomheden slipper dermed også for, at skal bruge deres værdifulde tid på, at sælge bilen videre og bekymre sig om værditabet. Kort sagt; så slipper virksomheden for alt bøvlet der er forbundet med at havde en bil.

Finansiel leasing er en leasingform, der minder mest af alt om traditionel lån i banken, men har dog nogle væsentlige forskelle. Finansiel leasing minder mere om at eje bilen selv, hvilke betyder at du udover at skal betale de månedlige leasingydelser og en evt. engangsydelse, også skal stå for alle udgifter til reparationer, service, syn, og så videre. Når leasingperioden er slut, skal du selv stå for at sælge bilen, derfor er det vigtigt at restværdien i leasingkontrakten er realistisk. Restværdien i leasingkontrakten er den pris, at leasingbilen skal sælges til efter endt leasing. Hvis restværdien ikke er realistisk, så kan leasingtager risikere, at få en ekstra regning. Kort sagt; Så minder finansiel leasing meget om, at eje bilen selv. Men der er dog en række økonomiske fordele ved leasing, såsom mindre værditab, billigere forsikring på grund af der ikke er betalt den fulde registreringsafgift på bilen.

 

Fælles ved begge leasingkontrakter er, at leasingselskabet i begge tilfælde har ejendomsretten over køretøjet, og virksomheden/leasingtager får brugsretten over køretøjet, når de underskriver leasingkontrakten. Det betyder helt lav praktisk, at det er leasingselskabet der ejer bilen, og virksomheden får lov til at køre i bilen i hele leasingperioden.

Kilde: https://goleaseit.dk/erhvervsleasing/

 

 

Læs mere Forlad kommentar